Cum alegem jucăriile potrivite pentru bebeluși?

Cum alegem jucăriile potrivite pentru bebeluși?
 
  Am devenit părinți. Am trecut într-o etapă definitorie pentru viețile noastre de adult, în care încercăm să fim cei mai buni. Ne asumăm bucuria și teama, nu doar ca pe niște capricii trecătoare, ci ca să ne consolidăm viața și să oferim copilului tot ce credem noi că este mai bun.
Parentingul nu se poate contura în câteva cuvinte. Il trăim cu toții in felul nostru, testăm, continuăm, reluăm, ne sfătuim cu alții, ne mobilizăm, acționăm din instinct și așa mai departe. Avem însă o mulțime de informații la îndemână, de unde cu siguranță ne putem inspira și putem decide în consecință. E chiar o călătorie ca într-un roller coaster, doar că nu prea știm de ce să ne ținem mai tare. De principii, de instinct, de social trends, de ce spun bunicii, de ce cred prietenii și așa mai departe. Simplu, de instinct, aș spune eu după 7 ani de parenting. Și chiar cred asta, instinct works better than anything else.

   Bun, să revenim, că de instinct vă veți convinge singuri dacă nu ați făcut-o deja.  
   Proaspăt părinți, ne vom trezi in fața unor provocări nemaiîntâlnite, dincolo de marea bucurie de a ne vedea, a ține în brațe și a ne ocroti copilul. Cea mai frumoasă și mai grea perioadă este chiar venirea pe lume a bebelușului...și acomodarea. Primele zile, luni și chiar ani aș spune eu, sunt de acomodare. 
  In primele zile cu noul membru al familiei se consolidează legătura maternă în primul rând, se creează micile rutine. Aceste momente de neprețuit, de care cu siguranță micuțul are nevoie și pe care noi, părinții, i le oferim așa cum intuim mai bine. Somnul și hrănitul sunt activitățile recurente din primele săptămâni de viață ale bebelușului. Pe măsură ce el devine tot mai activ și mai interesat de lucrurile de lângă el, adulții vor apela la diverse jucărioare pentru a-l stimula. Trendul este îndreptat spre jucăriile din lemn, centre de activități, balansoare, carusele ce pot fi prinse de pătuțul celui mic. Nouă ne-au atras atenția cărticele alb negru, 4 in set, cartonate și cu imagini contrastante, recomandate chiar de la naștere, când vederea bebelușilor încă nu este formată. In general, părinții sunt tentați să cumpere tot felul de lucruri, însă acest concept de keep it simple ar trebui să fie mai des aprofundat, căci da, în primele luni de bebelușie, nu e nevoie de un munte de jucării. Eu sunt adepta zicalei " puțin dar bun", inspirată fiind de cartea lui Dominique Loreau, Arta Simplității pe care vi-o recomand cu toată încrederea. Așa că vă indemn să alegeți cu grijă resursele interactive pentru copil. Vă spuneam de setul de cărți alb negru, perfecte pentru a-i arăta fețe, animăluțe, lucruri familiare și din aceeași sferă vă recomand și jucăriile senzoriale, de calitate și foarte plăcute și de folos în dezvoltarea cognitivă, a motricității grosiere, a coordonării mână ochi. Trei bile senzoriale de lemn de la Plan Toys, fiecare cu câte o funcție separată (oglindă, textură și clinchet) sunt iar in topul preferințelor mele. 
   
 De asemenea, elementele mobile și liniștitoare, cum sunt caruselele din lemn, in culori plăcute, pot fi folosite deasupra pătuțului și nu sunt obositoare, suprastimulante pentru bebeluș. Nouă ne plac acești simpatici elefanți. 

    Vă indemnăm să alegeți in tihnă, responsabil jucăriile bebelușului. E indicat să evitați luminile și sunetele stridente, jucăriile să fie plăcute și ușor de manevrat, in culori calde, de calitate, durabile.
Călătorie plăcută împreună! 
Categorii

Suport clienti L-V 9:00-20:00, S: 9:00-14.00

0722290211 contact@playbuzz.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!