Decoruri de poveste, cu spiriduși, căsuțe fantezie, curcubeu cu jucăriile Grimm's

Decoruri de poveste, cu spiriduși, căsuțe fantezie, curcubeu cu jucăriile Grimm's
 Bine vă găsesc pe blogul playbuzz.ro. Deschid astăzi un subiect fascinant pentru copii cât și pentru părinții încăntați de pedagogia Waldorf și de jocurile open-ended fabricate de Grimm's.
Dacă ați văzut acest curcubeu de lemn cu 12 arce, cel a cărui textură ușor grunjoasă și culori naturale puse împreună te fascinează și pe tine ca adult, înseamnă că știi deja cumva despre ce voi vorbi în continuare.

Date și fapte. 
Grimm's Spiel und Holz Design este o afacere de familie cu sediul in Hochdorf, Germania, care creează și produce jucării din lemn pentru clienții din întreaga lume. La sediul din Germania se realizează atât designul, cât și finisarea și tratarea suprafețelor, asamblarea, controlul calității, ambalarea și livrarea jucăriilor. Prelucrarea lemnului este încredințată și câtorva ateliere independente din Europa. Lemnul utilizat provine din păduri administrate sustenabil.
Având la baza filozofia jocului deschis (open-ended play, unstructured play, free play), jucăriile Grimm's pun accentul pe activitatea creativă a copiilor, aducând in prim plan imaginația și îndemânarea acestora.
Jucăriile Grimm's se disting ușor prin design-ul SIMPLU și INGENIOS, combinat cu SUPRAFEȚE NATURALE și CULORI TERAPEUTICE.
Designul minimalist este complet neinvaziv și tocmai de aceea solicită o intensă activitate din partea copilului, dezvoltându-i astfel imaginația și voința creatoare într-un mod sănătos și durabil. Astfel, fiecare jucărie se adresează copilului printr-o diversitate fantastică de stimuli, provocându-l să găsească mereu noi și noi modalități de joc.
Materialele naturale folosite au avantajul de a oferi o bogată experiență senzorială, extrem de valoroasă într-o lume dominată de provocări intelectuale. Textura, sunetul, gustul, mirosul, căldură lemnului reprezintă aspecte importante ale contactului fizic cu copilul iar acestea nu se regăsesc defel în jucăriile din plastic. Ele variază de la o jucărie la altă în funcție de materialul folosit și facilitează dezvoltarea sănătoasă a simțurilor, fiind considerate aspecte importante chiar și în munca terapeutică pentru copii și adulți de toate vârstele. Totodată textura rugoasă este un ajutor prețios în orice joc de construcție, facilitând motricitatea fină și un simt sigur al echilibrului.
Culorile jucăriilor Grimms sunt absolut inconfundabile și au o înalta valoare terapeutică. Amintind de mandalele budiste, jocul permanent în imagini tip caleidoscop reprezintă în sine un adevărat spectacol. Sunt relaxante, revigorante, și permit dezvoltarea abilităților artistice atât de către copii cât și de adulții de toate vârstele.Jucăriile Grimm's sunt create manual prin prelucrarea fiecărei piese, șlefuire, potrivire și pictare cu culori pe bază de apă, nontoxice. Grimm's produce jucării din lemn naturale, de înaltă calitate și sigure, realizate conform standardelor certificate oficial. În dezvoltarea produselor, sunt ghidați de principiile educației Waldorf și de alte abordări educaționale, cum ar fi Montessori. Lemnul provine doar din păduri gestionate în mod sustenabil din Europa. Sunt folosite lemn de arin, tei, fag și arțar. Începând din august 2015, Grimm's este certificat FSC (Forest Stewardship Council). Achiziționând produse certificate FSC, contribuiți la utilizarea responsabilă a resurselor noastre forestiere globale. Pe de o parte, FSC realizează acest lucru prin definirea și testarea standardelor de mediu și sociale în gestionarea pădurilor și, pe de altă parte, prin considerarea materialului reciclat, care poate fi utilizat în produsele certificate FSC. Produsele selectate sunt marcate pe site-ul web și veți găsi sigla FSC pe ambalajul jucăriilor. 

Puteți realiza un decor superb, care îndeamnă spre povești noi, spre jocuri de rol, construcții și imaginație fără limite cu ajutorul jucăriilor Grimm's. Pentru început, puteți folosi curcubeul cu 12 piese, cu acesta aveți peste 100 posibilități de întrebuințare: piesele curcubeului pot fi stivuite, se pot realiza construcții, pot fi poduri, ferme, căsuțe de păpuși, se pot aranja intr-o mulțime de forme, etc. Nu există nicio regulă, de aceea aceste jucării deschid atât de multe orizonturi creative. Pe lângă curcubeu, puteți însufleți decorul cu spiridusii, fie 12 prieteni spiridusi , fie 7 prieteni in șapte căsuțe. Inspirati din pedagogia Waldorf, cei 12 prieteni spiridusi sunt special creati fara detalii ale fetei - ei pot astfel împrumuta diverse expresii faciale, facilitând exprimarea emoțiilor de catre copil. Toate aceste expresii sufletești sunt adăugate jucăriei de către copil - el este încurajat să și le exprime în functie depreferințele și nevoile sale afective. Această caracteristică specifică oferă jucariei o înaltă valoare terapeutică dar și imaginativă, stimulând simțul artistic și de adaptare potrivit nivelului cognitiv al copilului. Spiridușii Waldorf pot fi folosiți și în scopuri terapeutice, de identificare a blocajelor emoționale ale copiilor. Deja jocul prinde contur, curcubeul și spiridușii pot fi aliniați, cocoțați, mutați și purtați în povești fermecătoare, pot purta coroane sau simple haine pământești, zânești sau " spiriducești". Pot fi chiar plimbați cu mașinuța de aici. Ce mai aventură! Pentru că odată intrați in acest joc miraculos, copiii se vor lăsa purtați în țările gnomilor, ale zânelor și ale ocrotitorilor pământului, puteți completa poveștile cu încântătoarele căsuțe: Căsuța Gnomului, căsuța soarelui, căsuța Luna sau căsuța Apelor. Puteți găsi toate casele disponibile in secțiunea de aici.
Ce este cu adevărat grozav la toate jucăriile Grimm's este atât designul simplu, elegant și prietenos cât și faptul că rezistă generații întregi. Vă veți suprinde și voi ca adulți jucând și inventând tărâmul copilăriei cu ele. Și cu siguranță vă veți topi și de dragul nepoților când vor porni în aventuri cu căsuțele fantezie, cu spiridușii, cu mașinuțele sau cu turnurile colorate. Pentru și mai multă bucurie și pentru un spectacol curgător și emoționant, puteți asezona decorurile cu mătăsurile naturale disponibile aici. Acestea pot fi desigur folosite pentru ca micuții să se deghizeze in personaje din povești, să le așeze pe mese tematice sau să le folosească in jocurile de rol cu restul jucăriilor prezentate mai sus.Dincolo de culorile vibrante sau pastelate, jucăriile Grimm's se integrează perfect unele cu altele și sunt sursa a nenumărate posibilități de asociere. Cel mai probabil pot lua forma poveștilor din cărțile specifice (poveștile Elsei Beskow: Oul Soarelui, Copiii pădurii sau Aventurile lui Peter in țara afinelor fac mereu echipă bună cu decorurile in stil Waldorf).
Când toată casa sau camera sau chiar grădina se va umple de culoarea jucăriilor Grimm's, veți resimți imediat bucuria transmisă de acestea in jocul celor mici, liniștea ca o adiere sau sunetele cristaline ale râsetelor pline de entuziasmul unei lumi fascinante. Elemente naturale precum conuri, crenguțe, frunze, pietricele, scoici pot fi adăugate in lumea copilăriei.  Lume pe care o construiesc după bunul plac chiar copiii voștri. Fără limite, fără constrângeri. Doar cu gândul lor bun.

Puteți consulta toată colecția Grimm's aici.

Pe curând!


 
Categorii

Suport clienti L-V 9:00-20:00, S: 9:00-14.00

0722290211 contact@playbuzz.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!